Internationaal Erfrecht

Toenemende globalisering betekent meer grensoverschrijdende geschillen

Met de toenemende globalisering en internationalisering neemt het aantal grensoverschrijdende juridische geschillen neemt toe, zo ook in het erfrecht. Hierdoor is Internationaal erfrecht steeds vaker van toepassing.

bolweg-advocaten-wapen-favicon

Enkele voorbeelden

Een Nederlander die woont in Spanje, met een woning in Frankrijk, overlijdt in België. Een Amerikaan, die op wereldreis is, overlijdt tijdens zijn verblijf in Nederland. Een Rus, die in zijn testament Nederlands erfrecht van toepassing heeft verklaard, overlijdt in Groot-Brittannië. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de internationale erfrechtpraktijk.

Europese Erfrechtverordening

 

Sinds 17 augustus 2015 geldt de Europese Erfrechtverordening. Het doel van deze verordening is om de afwikkeling van grensoverschrijdende nalatenschappen binnen Europa (specifiek binnen de Europese Unie) makkelijker te laten verlopen. De verordening bepaalt welk erfrecht van toepassing is op de nalatenschap. In een zogeheten Europese Verklaring van Erfrecht, die ook door Nederlandse notarissen worden opgesteld, wordt opgenomen welk erfrecht van toepassing is en wie de erfgenamen zijn.

Roep de hulp van Bolweg Advocaten in voor Internationaal Erfrecht!
bolweg-advocaten-wapen-favicon

Bolweg Advocaten helpt u bij internationaal erfrecht

Het internationaal erfrecht kan niet alleen feitelijk complex zijn, maar ook juridisch. Bolweg Advocaten kan u helpen de juiste weg te vinden binnen deze materie en waar nodig, advies inwinnen van erfrechtspecialisten uit het buitenland.

Stel uw internationaal erfrecht vragen aan Bolweg Advocaten

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Wilt u meer informatie over internationaal erfrecht?

  Bolweg Advocaten kan u helpen de juiste weg te vinden binnen deze materie en waar nodig, advies inwinnen van erfrechtspecialisten uit het buitenland.

   

  U vindt hier de routebeschrijving naar het kantoor van Bolweg Advocaten, op de van Eedenstraat 18 in Haarlem.

   

  Het kantoor is gevestigd aan de rand van het centrum van Haarlem. Het advocatenkantoor ligt op relatief korte afstand van de steden Heemstede, Aerdenhout, Zandvoort en Bloemendaal.