Internationaal Erfrecht

Toenemende globalisering betekent meer grensoverschrijdende geschillen

Met de toenemende globalisering en internationalisering neemt het aantal grensoverschrijdende juridische geschillen neemt toe, zo ook in het erfrecht. Hierdoor is Internationaal erfrecht steeds vaker van toepassing.

kpadvocaten-haarlem-voorbeeld-foto

Enkele voorbeelden

Een Nederlander die woont in Spanje, met een woning in Frankrijk, overlijdt in België. Een Amerikaan, die op wereldreis is, overlijdt tijdens zijn verblijf in Nederland. Een Rus, die in zijn testament Nederlands erfrecht van toepassing heeft verklaard, overlijdt in Groot-Brittannië. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de internationale erfrechtpraktijk.

Europese Erfrechtverordening

 

Sinds 17 augustus 2015 geldt de Europese Erfrechtverordening. Het doel van deze verordening is om de afwikkeling van grensoverschrijdende nalatenschappen binnen Europa (specifiek binnen de Europese Unie) makkelijker te laten verlopen. De verordening bepaalt welk erfrecht van toepassing is op de nalatenschap. In een zogeheten Europese Verklaring van Erfrecht, die ook door Nederlandse notarissen worden opgesteld, wordt opgenomen welk erfrecht van toepassing is en wie de erfgenamen zijn.

Roep de hulp van KoetzierPoiesz Advocaten in voor Internationaal Erfrecht!

KoetzierPoiesz Advocaten helpt u bij internationaal erfrecht

Het internationaal erfrecht kan niet alleen feitelijk complex zijn, maar ook juridisch. KoetzierPoiesz Advocaten kan u helpen de juiste weg te vinden binnen deze materie en waar nodig, advies inwinnen van erfrechtspecialisten uit het buitenland.

Stel uw internationaal erfrecht vragen aan KoetzierPoiesz Advocaten

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Wilt u meer informatie over internationaal erfrecht?

  Wilt u graag langskomen bij KoetzierPoiesz Advocaten voor advies? Bij ons kunt u een eerste adviesgesprek aanvragen tegen een gereduceerd tarief. Voor de duur van maximaal een uur kunt u bij ons op kantoor uw zaak voorleggen en uw vragen stellen voor een vaste prijs van € 150,– incl. BTW.

  KoetzierPoiesz Advocaten Beverwijk
  Meerstraat 50
  1941 JC Beverwijk
  0251 - 22 90 72
  KoetzierPoiesz Advocaten Heemskerk
  De Trompet 1900C
  1967 DB Heemskerk
  0251 - 740 022
  KoetzierPoiesz Advocaten Bloemendaal
  Bloemendaalseweg 163-I
  2061 CJ Bloemendaal
  (spreeklocatie)
  023 - 212 34 00
  KoetzierPoiesz Advocaten Nieuw-Vennep
  Luzernestraat 13 – unit K
  2153 GM Nieuw-Vennep
  (spreeklocatie)
  0252 - 62 64 94