Versterferfrecht

Versterferfrecht

Versterferfrecht is de term die men gebruikt voor het in Nederland in de wet geregelde erfrecht. Hiermee wordt dus bedoeld het erfrecht zoals dat door de wet wordt voorgeschreven. Denk daarbij aan de vraag wie volgens de wet uw erfgenamen zouden zijn.

kpadvocaten-haarlem-voorbeeld-foto

Van het versterferfrecht kan overigens worden afgeweken bij uiterste wilsbeschikking (ook wel: testament). Dit heet de testeervrijheid. In een testament kan door de erflater gekozen worden voor een andere ordening van zijn erfgenamen dan door de wet zou zijn voorgeschreven. Het versterferfrecht schrijft immers in beginsel bloedverwantschap (kinderen, kleinkinderen, etc.), alsmede de status van de relatie van de erflater (echtgenoot, geregistreerd partner), voor als aangewezen erfgenamen. Door middel van een testament kan van deze ordening worden afgeweken.

Roep de hulp in van KoetzierPoiesz Advocaten bij versterferfrecht

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Wilt u meer weten over versterferfrecht?

  Wilt u graag langskomen bij KoetzierPoiesz Advocaten voor advies? Bij ons kunt u een eerste adviesgesprek aanvragen tegen een gereduceerd tarief. Voor de duur van maximaal een uur kunt u bij ons op kantoor uw zaak voorleggen en uw vragen stellen voor een vaste prijs van € 150,– incl. BTW.

  KoetzierPoiesz Advocaten Beverwijk
  Meerstraat 50
  1941 JC Beverwijk
  0251 - 22 90 72
  KoetzierPoiesz Advocaten Heemskerk
  De Trompet 1900C
  1967 DB Heemskerk
  0251 - 740 022
  KoetzierPoiesz Advocaten Bloemendaal
  Bloemendaalseweg 163-I
  2061 CJ Bloemendaal
  (spreeklocatie)
  023 - 212 34 00
  KoetzierPoiesz Advocaten Nieuw-Vennep
  Luzernestraat 13 – unit K
  2153 GM Nieuw-Vennep
  (spreeklocatie)
  0252 - 62 64 94