Versterferfrecht

Versterferfrecht

Versterferfrecht is de term die men gebruikt voor het in Nederland in de wet geregelde erfrecht. Hiermee wordt dus bedoeld het erfrecht zoals dat door de wet wordt voorgeschreven. Denk daarbij aan de vraag wie volgens de wet uw erfgenamen zouden zijn.

bolweg-advocaten-wapen-favicon

Van het versterferfrecht kan overigens worden afgeweken bij uiterste wilsbeschikking (ook wel: testament). Dit heet de testeervrijheid. In een testament kan door de erflater gekozen worden voor een andere ordening van zijn erfgenamen dan door de wet zou zijn voorgeschreven. Het versterferfrecht schrijft immers in beginsel bloedverwantschap (kinderen, kleinkinderen, etc.), alsmede de status van de relatie van de erflater (echtgenoot, geregistreerd partner), voor als aangewezen erfgenamen. Door middel van een testament kan van deze ordening worden afgeweken.

Roep de hulp in van Bolweg Advocaten bij versterferfrecht

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Wilt u meer weten over versterferfrecht?

  Wilt u graag langskomen bij Bolweg Advocaten voor advies? Bij ons kunt u een eerste adviesgesprek aanvragen tegen een gereduceerd tarief. Voor de duur van maximaal een uur kunt u bij ons op kantoor uw zaak voorleggen en uw vragen stellen voor een vaste prijs van € 99,– incl. BTW. Klik op de volgende locatie link om direct een routebeschrijving te krijgen naar ons advocatenkantoor in Haarlem:

   

  Van Eedenstraat 18, 2012 EM Haarlem

   

  Het kantoor is gevestigd aan de rand van het centrum van Haarlem, op relatief korte afstand van de steden Heemstede, Aerdenhout, Zandvoort en Bloemendaal.