Uitvoeren executele

Wat doet de executeur?

Een executeur dient in uw testament te worden benoemd. Een executeur vertegenwoordigt de erfgenamen gedurende zijn beheer. De executeur heeft tot taak de erfenis (ook wel “nalatenschap” genoemd) af te wikkelen. In verband met deze taak heeft hij het beheer van de nalatenschap. “Beheren” betekent onder meer de administratie verzorgen en zorgdragen dat de bezittingen van de overledene in goede staat en toestand blijven. Hiertoe dient de executeur te inventariseren wat nodig is. De executeur dient tevens de opeisbare schulden te betalen.

kpadvocaten-haarlem-voorbeeld-foto

Wat doet de executeur?

Er bestaan eigenlijk drie soorten executeurs. Afhankelijk van welke type executeur benoemd is door de erflater, wordt daarmee ook bepaald welke bevoegdheden de executeur in de betreffende nalatenschap heeft. Kortgezegd is het eerste type executeur de executeur die enkel de begrafenis of uitvaart van de erflater mag regelen. Dit type executeur wordt vaak de begrafenisexecuteur genoemd. Het tweede type executeur is het meest gebruikelijk en heeft de eerdergenoemde (wettelijke) taken en bevoegdheden. Dit is eigenlijk de standaard executeur. Het derde type executeur mag naast eerdergenoemde taken en bevoegdheden ook nog overgaan tot verdeling van de nalatenschap. Dit wordt ook wel de executeur-afwikkelingsbewindvoerder genoemd. Vaak zal in het testament van de erflater duidelijk zijn omschreven welke bevoegdheden de executeur worden toegekend en wordt duidelijk met welk type executeur u te maken heeft.

Wij helpen u als professioneel executeur testamentair!

Roep de hulp in van KoetzierPoiesz Advocaten bij het uitvoeren van executele

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Meer weten over het uitvoeren van executele?

  Wilt u graag langskomen bij KoetzierPoiesz Advocaten voor advies? Bij ons kunt u een eerste adviesgesprek aanvragen tegen een gereduceerd tarief. Voor de duur van maximaal een uur kunt u bij ons op kantoor uw zaak voorleggen en uw vragen stellen voor een vaste prijs van € 150,– incl. BTW.

  KoetzierPoiesz Advocaten Beverwijk
  Meerstraat 50
  1941 JC Beverwijk
  0251 - 22 90 72
  KoetzierPoiesz Advocaten Heemskerk
  De Trompet 1900C
  1967 DB Heemskerk
  0251 - 740 022
  KoetzierPoiesz Advocaten Bloemendaal
  Bloemendaalseweg 163-I
  2061 CJ Bloemendaal
  (spreeklocatie)
  023 - 212 34 00
  KoetzierPoiesz Advocaten Nieuw-Vennep
  Luzernestraat 13 – unit K
  2153 GM Nieuw-Vennep
  (spreeklocatie)
  0252 - 62 64 94