Legitieme portie

Recht op legitieme portie? Wij brengen het in kaart en staan u bij!

De legitieme portie speelt in de praktijk een belangrijke rol, met name voor het onterfde kind. Een kind heeft namelijk altijd recht op een gedeelte van de waarde van de nalatenschap van diens overleden ouder (de erflater), zélfs in geval van onterving. Daarom is het zeer belangrijk om u goed te laten voorlichten door een specialist in het erfrecht. Onze gespecialiseerde erfrecht advocaat Sebastiaan Bolweg is bij uitstek de geschikte professionele persoon hiervoor.

bolweg-advocaten-wapen-favicon

Legitieme portie, wij staan u bij.

De legitieme portie betreft “slechts” een geldvordering. Het onterfde kind heeft namelijk geen recht op goederen uit de erfboedel. Kinderen die recht hebben op de legitieme portie van een overleden ouder heten legitimarissen. Legitimarissen krijgen niet altijd direct een gedeelte van de erfenis. Als de wettelijke verdeling van toepassing is, gaat de erfenis eerst naar de andere ouder (als die nog leeft).

 

Het bepalen van de juiste omvang van de legitimaire massa en de daarop gebaseerde legitieme portie is van groot belang. Een beroep doen op de legitieme portie en het geldend maken is een volgende stap.

 

Bolweg Advocaten kan voor u de legitimaire massa en uw legitieme portie in kaart brengen alsmede u adviseren en voor u procederen om uw legitieme portie geldend te maken. Roep de hulp van Bolweg Advocaten in voor uw legitieme portie!

Roep de hulp in van Bolweg Advocaten bij een legitieme portie

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Wilt u meer weten over een legitieme portie?

  Wilt u graag langskomen bij Bolweg Advocaten voor advies? Bij ons kunt u een eerste adviesgesprek aanvragen tegen een gereduceerd tarief. Voor de duur van maximaal een uur kunt u bij ons op kantoor uw zaak voorleggen en uw vragen stellen voor een vaste prijs van € 99,– incl. BTW. Klik op de volgende locatie link om direct een routebeschrijving te krijgen naar ons advocatenkantoor in Haarlem:

   

  Van Eedenstraat 18, 2012 EM Haarlem

   

  Het kantoor is gevestigd aan de rand van het centrum van Haarlem, op relatief korte afstand van de steden Heemstede, Aerdenhout, Zandvoort en Bloemendaal.