Legaat

Komt u een legaat toe? Wij lichten u voor en staan u bij!

Een legaat is een uiterste wilsbeschikking waarin de erflater aan één of meer personen een vorderingsrecht toekent. De persoon die dit vorderingsrecht krijgt wordt ook wel “legataris” genoemd. Een legataris is geen erfgenaam in de nalatenschap en heeft in principe enkel dit vorderingsrecht.

bolweg-advocaten-wapen-favicon

Wat is een legaat?

Een veelvoorkomend legaat betreft bijvoorbeeld de toekenning van een geldbedrag (ook wel: geldlegaat) aan een goede vriend of kennis of het toedelen van een waardevol inboedelgoed (zoals een schilderij) aan iemand die geen erfgenaam is. Ook kan een legaat een vordering tot dienstverlening inhouden.

 

Een legaat komt in beginsel ten laste van de gezamenlijke erfgenamen, tenzij in het legaat specifiek vermeld staat dat het ten laste van één van de erfgenamen of een andere legataris komt (sublegaat). Het legaat vormt dus in principe een schuld van de nalatenschap indien het ten laste van één of meer erfgenamen komt.

Roep de hulp in van Bolweg Advocaten bij een legaat

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Wilt u meer weten over legaten?

  Komt u graag langs voor een  gesprek van maximaal 1 uur tegen een uurtarief van €99,– inclusief BTW over uw legaat? Of heeft u een afspraak met uw gespecialiseerde erfrecht advocaat? Dan wilt u uiteraard graag een routebegeleiding naar het kantoor van Bolweg Advocaten in Haarlem. Hier vindt u de routebeschrijving naar ons kantoor in Haarlem:

   

  Van Eedenstraat 18, 2012 EM Haarlem

   

  Het kantoor is gevestigd aan de rand van het centrum van Haarlem, op relatief korte afstand van de steden Heemstede, Aerdenhout, Zandvoort en Bloemendaal.