Legaat

Komt u een legaat toe? Wij lichten u voor en staan u bij!

In een testament kan bepaald zijn dat aan u een legaat toekomt. Dit is een zeer specifiek omschreven onderdeel van de nalatenschap van de erflater. De legataris is degene die dit toekomt. De legataris heeft een vorderingsrecht op de erfboedel. Een legataris heeft niet dezelfde positie als een erfgenaam, omdat deze als zodanig geen deelgenoot is in de nalatenschap. De legataris heeft, zoals gezegd, een vordering op de erfgena(a)m(en) en is daarmee te bestempelen als schuldeiser van de nalatenschap.

bolweg-advocaten-wapen-favicon

Wat betreft een legaat?

Een legaat is een vorderingsrecht dat u meestal na overlijden van de erflater kunt inroepen of na het verstrijken van een bepaalde periode na overlijden.

 

Een legaat is niet per definitie een vorderingsrecht ten aanzien van een geldsom Een legaat kan ook betrekking hebben op een goed. Bijvoorbeeld: de erflater wil dat van zijn schilderijencollectie één specifiek schilderij aan een specifiek persoon toekomt.

 

Voor voldoening van de legaten uit een nalatenschap gelden bijzondere regels. Bolweg Advocaten kan u hierover voorlichten en desnoods u bijstaan in een procedure om uw legaat op te eisen.

Roep de hulp in van Bolweg Advocaten bij een legaat

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Wilt u meer weten over legaten?

  Komt u graag langs voor een  gesprek van maximaal 1 uur tegen een uurtarief van €99,– inclusief BTW over uw legaat? Of heeft u een afspraak met uw gespecialiseerde erfrecht advocaat? Dan wilt u uiteraard graag een routebegeleiding naar het kantoor van Bolweg Advocaten in Haarlem. Hier vindt u de routebeschrijving naar ons kantoor in Haarlem:

   

  Van Eedenstraat 18, 2012 EM Haarlem

   

  Het kantoor is gevestigd aan de rand van het centrum van Haarlem, op relatief korte afstand van de steden Heemstede, Aerdenhout, Zandvoort en Bloemendaal.