Legaat

Komt u een legaat toe? Wij lichten u voor en staan u bij!

Een legaat is een uiterste wilsbeschikking waarin de erflater aan één of meer personen een vorderingsrecht toekent. De persoon die dit vorderingsrecht krijgt wordt ook wel “legataris” genoemd. Een legataris is geen erfgenaam in de nalatenschap en heeft in principe enkel dit vorderingsrecht.

kpadvocaten-haarlem-voorbeeld-foto

Wat is een legaat?

Een veelvoorkomend legaat betreft bijvoorbeeld de toekenning van een geldbedrag (ook wel: geldlegaat) aan een goede vriend of kennis of het toedelen van een waardevol inboedelgoed (zoals een schilderij) aan iemand die geen erfgenaam is. Ook kan een legaat een vordering tot dienstverlening inhouden.

 

Een legaat komt in beginsel ten laste van de gezamenlijke erfgenamen, tenzij in het legaat specifiek vermeld staat dat het ten laste van één van de erfgenamen of een andere legataris komt (sublegaat). Het legaat vormt dus in principe een schuld van de nalatenschap indien het ten laste van één of meer erfgenamen komt.

Roep de hulp in van KoetzierPoiesz Advocaten bij een legaat

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Wilt u meer weten over legaten?

  Wilt u graag langskomen bij KoetzierPoiesz Advocaten voor advies? Bij ons kunt u een eerste adviesgesprek aanvragen tegen een gereduceerd tarief. Voor de duur van maximaal een uur kunt u bij ons op kantoor uw zaak voorleggen en uw vragen stellen voor een vaste prijs van € 150,– incl. BTW.

  KoetzierPoiesz Advocaten Beverwijk
  Meerstraat 50
  1941 JC Beverwijk
  0251 - 22 90 72
  KoetzierPoiesz Advocaten Heemskerk
  De Trompet 1900C
  1967 DB Heemskerk
  0251 - 740 022
  KoetzierPoiesz Advocaten Bloemendaal
  Bloemendaalseweg 163-I
  2061 CJ Bloemendaal
  (spreeklocatie)
  023 - 212 34 00
  KoetzierPoiesz Advocaten Nieuw-Vennep
  Luzernestraat 13 – unit K
  2153 GM Nieuw-Vennep
  (spreeklocatie)
  0252 - 62 64 94