Wat doen wij?

Procederen, adviseren en afwikkelen

KoetzierPoiesz Advocaten is een modern en gespecialiseerd advocatenkantoor, geheel gericht op het erfrecht. Voor al uw (juridische) vraagstukken op het terrein van het erfrecht bent u bij KoetzierPoiesz Advocaten aan het juiste adres. Wij procederen en adviseren niet alleen over het erfrecht, maar wij kunnen u ook van dienst zijn bij de (praktische) afwikkeling van een nalatenschap.

Procederen

Onze advocaten hebben ruime ervaring met alle mogelijke erfrechtelijke procedures. KoetzierPoiesz Advocaten treedt op in verscheidene erfrechtelijke procedures en kent het klappen van de zweep in dit rechtsgebied. Om u een beeld te geven van de meest gebruikelijke erfrechtelijke procedures volgt hieronder een kort overzicht:

 • Vordering tot verdeling van de nalatenschap;
 • Verzoek tot benoeming van een vereffenaar;
 • Verzoek om machtiging nalatenschap alsnog beneficiair te aanvaarden (4:194a BW);
 • Vaststelling legitieme portie;
 • Kort geding verkrijging informatie nalatenschap;
 • Kort geding verkrijgen machtiging verkoop (in geval van niet meewerkende erfgenaam);
 • Vordering vaststelling erfdeel;
 • Verzoek vaststelling geldvordering (in geval van de wettelijke verdeling);
 • Verzoek opmaken boedelbeschrijving;
 • Verzoek ontslag executeur;
 • Verzoek ontslag vereffenaar;
 • Verzoek onderbewindstelling meerderjarige;
 • Verzoek benoeming mentor meerderjarige;

Adviseren

 

Onze advocaten adviseren over alle mogelijke onderwerpen aangaande het erfrecht. Hierbij kunt u denken aan advies over de (beneficiaire) aanvaarding of verwerping van een nalatenschap, de uitleg van een testament, hulp bij het opstellen van een boedelbeschrijving, hulp bij het opeisen en berekenen van uw legitieme portie, advies over uw positie in een nalatenschap, advies bij uw rol als executeur of vereffenaar van een nalatenschap, advies met betrekking tot een slecht functionerende executeur of vereffenaar, advies omtrent gedane schenkingen, advies bij de verdeling van een nalatenschap, enzovoorts.

Roep de hulp van KoetzierPoiesz Advocaten in bij de verdeling van een nalatenschap!

Afwikkeling van nalatenschappen

Onze advocaten helpen u graag bij de afwikkeling van een nalatenschap. U kunt één van onze advocaten door de rechtbank laten benoemen als vereffenaar in een nalatenschap waarbij u zelf bent betrokken of u kunt zelfs één van onze advocaten in uw testament laten benoemen als executeur van uw eigen nalatenschap. Op deze manier nemen onze advocaten de zorgen van de afwikkeling bij u(w naasten) weg. Onze advocaten hebben ruime ervaring met de praktische kant van de afwikkeling van een nalatenschap. Zo treden zij regelmatig op als vereffenaar in nalatenschappen, waardoor zij veel ervaring hebben met het maken van afspraken met schuldeisers, het (eventueel) verkopen van een woning, het doen van aangifte erfbelasting en bovendien kennen zij de formele vereisten waaraan de afwikkeling van een nalatenschap moet voldoen. Ook kennen onze advocaten de regels bij een verdeling van een nalatenschap. Wij ontzorgen u graag op dit gebied.

KoetzierPoiesz Advocaten helpt u bij procederen, adviseren en afwikkelen

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Wilt u meer weten over procederen, adviseren en afwikkelen?

  Wilt u graag langskomen bij KoetzierPoiesz Advocaten voor advies? Bij ons kunt u een eerste adviesgesprek aanvragen tegen een gereduceerd tarief. Voor de duur van maximaal een uur kunt u bij ons op kantoor uw zaak voorleggen en uw vragen stellen voor een vaste prijs van € 150,– incl. BTW.

  KoetzierPoiesz Advocaten Beverwijk
  Meerstraat 50
  1941 JC Beverwijk
  0251 - 22 90 72
  KoetzierPoiesz Advocaten Heemskerk
  De Trompet 1900C
  1967 DB Heemskerk
  0251 - 740 022
  KoetzierPoiesz Advocaten Bloemendaal
  Bloemendaalseweg 163-I
  2061 CJ Bloemendaal
  (spreeklocatie)
  023 - 212 34 00
  KoetzierPoiesz Advocaten Nieuw-Vennep
  Luzernestraat 13 – unit K
  2153 GM Nieuw-Vennep
  (spreeklocatie)
  0252 - 62 64 94