Uitvoeren (wettelijke) vereffening

Uitvoeren (wettelijke) vereffening

Bij het uitvoeren van de wettelijke vereffening worden verschillende handelingen voorgeschreven. Deze procedure is vastgelegd in afdeling 4.6.3 BW. Ten behoeve van de juiste uitvoering van de wettelijke vereffening zijn door de rechtbank tevens de Richtlijnen Vereffening Nalatenschappen op de website van de rechtspraak gepubliceerd. Een link naar de publicatie daarvan vindt u hier.

kpadvocaten-haarlem-voorbeeld-foto

Wat doet een vereffenaar?

Zo moet een vereffenaar onder meer zijn benoeming kenbaar maken, de nalatenschap beheren, indien noodzakelijk de erfgenamen opsporen, alle bekende (en onbekende) schuldeisers oproepen, met bekwame spoed een boedelbeschrijving opstellen en deze deponeren bij de griffie van de kantonrechter, de schulden van de nalatenschap in kaart brengen, een lijst met erkende en betwiste vorderingen opstellen, een uitdelingslijst maken en natuurlijk rekening en verantwoording over zijn handelen aan de erfgenamen afleggen. Een vereffenaar is ook bevoegd om goederen van de nalatenschap te gelde te maken (ofwel: te verkopen), voor zover dit voor de voldoening van de schulden nodig is. Afhankelijk van de situatie, maar ook van de vraag of de lichte of zware wettelijke vereffening van toepassing is, moet de vereffenaar wel of niet aan alle bovengenoemde verplichtingen voldoen.

 

Wij adviseren en begeleiden u graag bij het uitvoeren uw verplichtingen als vereffenaar in de wettelijke vereffening. Ook treden onze advocaten zelf als vereffenaar op in verschillende nalatenschappen.

Meer weten over het uitvoeren van een (wettelijke) vereffening?

Roep de hulp in van KoetzierPoiesz Advocaten bij het uitvoeren van een (wettelijke) vereffening

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Meer weten over het uitvoeren van een (wettelijke) vereffening?

  Wilt u graag langskomen bij KoetzierPoiesz Advocaten voor advies? Bij ons kunt u een eerste adviesgesprek aanvragen tegen een gereduceerd tarief. Voor de duur van maximaal een uur kunt u bij ons op kantoor uw zaak voorleggen en uw vragen stellen voor een vaste prijs van € 150,– incl. BTW.

  KoetzierPoiesz Advocaten Beverwijk
  Meerstraat 50
  1941 JC Beverwijk
  0251 - 22 90 72
  KoetzierPoiesz Advocaten Heemskerk
  De Trompet 1900C
  1967 DB Heemskerk
  0251 - 740 022
  KoetzierPoiesz Advocaten Bloemendaal
  Bloemendaalseweg 163-I
  2061 CJ Bloemendaal
  (spreeklocatie)
  023 - 212 34 00
  KoetzierPoiesz Advocaten Nieuw-Vennep
  Luzernestraat 13 – unit K
  2153 GM Nieuw-Vennep
  (spreeklocatie)
  0252 - 62 64 94