Levenstestament

Levenstestament

Een levenstestament is een document, opgesteld en vastgelegd bij de notaris, waarin u uw wensen en instructies doorgeeft aan de mensen en instanties om u heen voor het geval er tijdens uw leven iets gebeurt waardoor u zelf uw belangen niet meer kunt behartigen. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de situatie dat u door een ongeluk of door ziekte (bijvoorbeeld dementie) zelf niet meer in staat bent om belangrijke zaken – privé of zakelijk – te regelen. Een levenstestament werkt in tegenstelling tot het “gewone” testament tijdens uw leven. Het gewone testament heeft werking na uw dood.

kpadvocaten-haarlem-voorbeeld-foto

De gevolmachtigden

In het levenstestament geeft u één of meerdere volmachten aan één of meerdere personen: de gevolmachtigden. Over het algemeen worden er in het levenstestament twee volmachten verstrekt: één ten aanzien van uw financiën en één ten aanzien van uw medische situatie. Ook kunt u in het levenstestament een omschrijving opnemen van uw wensen ten aanzien van (medische) verzorging. Denk hierbij aan zaken als een behandelgebod, een behandelverbod, een euthanasieverklaring of een donorcodicil.

Wilt u meer informatie over het levenstestament?

Waarom een levenstestament?

Het levenstestament beoogt vast te leggen wat uw wensen en verzoeken zijn in het geval u deze niet (meer) zelf naar voren kunt brengen. Het is daarmee in de eerste plaats voor uzelf van belang om een levenstestament te hebben. Maar het is ook voor iedereen die voor u zorgt of zakelijk met u samenwerkt van belang om te weten wat uw wensen zijn. Dit geldt zowel voor uw (zakelijke) partner, uw kinderen en naaste familie, alsmede voor zorghulpverleners.

kpadvocaten-haarlem-voorbeeld-foto

Roep de hulp in van KoetzierPoiesz Advocaten bij het opstellen van een levenstestament

  Uw telefoonnummer

  Dit zeggen cliënten over ons

  Meer weten over het opstellen van een levenstestament?

  Wilt u graag langskomen bij KoetzierPoiesz Advocaten voor advies? Bij ons kunt u een eerste adviesgesprek aanvragen tegen een gereduceerd tarief. Voor de duur van maximaal een uur kunt u bij ons op kantoor uw zaak voorleggen en uw vragen stellen voor een vaste prijs van € 150,– incl. BTW.

  KoetzierPoiesz Advocaten Beverwijk
  Meerstraat 50
  1941 JC Beverwijk
  0251 - 22 90 72
  KoetzierPoiesz Advocaten Heemskerk
  De Trompet 1900C
  1967 DB Heemskerk
  0251 - 740 022
  KoetzierPoiesz Advocaten Bloemendaal
  Bloemendaalseweg 163-I
  2061 CJ Bloemendaal
  (spreeklocatie)
  023 - 212 34 00
  KoetzierPoiesz Advocaten Nieuw-Vennep
  Luzernestraat 13 – unit K
  2153 GM Nieuw-Vennep
  (spreeklocatie)
  0252 - 62 64 94